A cica és a nénózás ugyan hiányzott, de a hétvégi békemenet képei valamiért mégis a Wag the dog, avagy az Amikor a farok csóválja című filmre emlékeztettek. A párhuzam ugyan sántít egy kissé, hiszen a (miniszter)elnök nem szexbotrányba, hanem az egyik kedvenc tettestársa által elfuserált gazdasági helyzetbe keveredett, de úgy tűnik a háború nem csak az Egyesült Államokban hatásos figyelemelterelő manőver.

Ó, nem állítom, hogy a menet élén haladó Bayer-Bencsik duó mögött pusztán egy filmes trükk lett volna a sokaság és hangeffekt az "éljen a magyar szabadság, éljen a haza...", de a nem létező háborús helyzet ellen a kormányt védelmező tömeg valahol mégis csak áldozata egy szemfényvesztő kommunikációs szélhámosságnak. Igaz, az érme kétoldalú, hiszen a kormányzati háborús eposzra, mintegy lelki mentőövre szüksége is van a 2010-es fülkeforradalom még megmaradt csapatainak, hogy tovább élhessenek a jól döntöttünk és velünk minden rendben megnyugtató világában.

Így lassacskán az ország egyre nagyobb szelete szakít a hétköznapok szürke valóságával és válik a regék és mondák világába tartozó történetek szereplőjévé. Kétségtelen, hogy a fiktív tudati lét legaktívabb zászlóvivői a jobbszélen találhatók, ahol emberek százai-ezrei élik mindennapjaikat a gonosz pénzügyi lobbik (értsd zsidók), a kommunisták (értsd zsidók és bűntársaik) és a cigány bűnözők elleni lankadatlan verbális harcban. Bár, a Fidesz hívő tagozatának október 23-án felvonuló tagjai a politika fantasy birodalmának más mezején állnak ütközetben, de az ellenség itt is egy sötétben bujkáló, a magyarok vesztét akaró, aljas pénzügyi szervezet.

A helyzet a baloldalon sem sokkal jobb, ahol gaz náci hordákkal és az önkényuralmat építő kormánnyal riogatva próbálják feledtetni a még hadra fogható maroknyi haderővel a nyolc év akár hungarikummá is minősíthető baklövéseit, bízva abban, hogy az elszámolás és a bocsánatkérés a csatazajban végleg megúszható. A tudatosan a tényekhez ragaszkodó állampolgár pedig lassan úgy érzi, nem otthon, hanem hadműveleti térkép e táj, aminél még egy osztrák vendéglő mosogató teknője is boldogabb jövőt ígér.

A kalandvágyból itthon maradóknak azonban egy dolog mégis csak a fordulat jele lehet: a kormánynak az IMF ellen meghirdetett háborúja immár látványosan a viccbéli második boríték kibontása. Igaz, a hosszan tartó első időszaka után nehéz megítélni, mikor jön a harmadik...

Szerző: Politix  2012.10.24. 21:25 Szólj hozzá!

Címkék: kommunisták cigánybűnözők szexbotrány politikai fantasy hadműveleti térkép hívő tagozat

A bejegyzés trackback címe:

https://puszta.blog.hu/api/trackback/id/tr754867895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása